Když věk požírá krásu

Stárnutí se nevyhne nikdo. Zhoršení zdravotního stavu, první vrásky, šediny, zhoršení stavu pleti. To děsí spoustu lidí. Ačkoliv nelze přestat stárnout, lze mírnit dopady zvyšujícího se věku na našem vzhledu, a stárnout s grácií. Jak?

Když je vaše pleť vaším plátnem

U někoho se začnou vrásky spolu s povislou kůží objevovat dřív, u jiných zase později. Tento problém se však nevyhne nikomu. Je to tím, že postupem věku už tělo neumí tvořit dostatek kolagenu, a tak pleť přichází o pevnost a pružnost. Tento problém lze však v dnešní době řešit poměrně snadno, a to právě doplněním kolagenu. Není to však úplně jednoduché, jelikož na trhu seženete velké množství kolagenových doplňků stravy, a ne všechny jsou skutečně účinné. Podle studií je pak ideální volbou živý kolagen Orcacollagen v dávce alespoň 5000mg denně, což je dávka, kterou nemůže žádná kapsle obsáhnout, neboť by nešla spolknout. Proto je nejlepší volbou kolagenový nápoj. Ty pak mívají skutečně ověřené výsledky, kdy po krátké době užívání pozorujete zmírnění vrásek, lepší pleť a zdravější nehty.

vrásčitá pleť

Vypadávání vlasů

I vlasy se časem unavují, a tak nejenže mění barvu, ale začínají vypadávat v čím dál větším množství. V takovémto případě je potřeba učinit hned dva kroky. Prvním je návštěva lékárny a pořízení vhodných vitamínových doplňků, které brání vypadávání vlasů. Dalším krokem je pak návštěva kadeřnice, která vám pomůže najít takový účes, aby nezatěžoval vaše vlasy.

dlouhé vlasy

Přibírání v různých tělesných oblastech

S věkem také přicházejí tělesné změny, jako hromadění tuků v některých partiích, tedy v těch, kde to není úplně žádoucí. Tomuto efektu sice nelze předejít, ale lze s ním bojovat Bude však zapotřebí změnit jídelníček, a přidat do denního rozvrhu adekvátní množství pohybu. Pokud si nejste jistí, můžete požádat o pomoc výživového poradce, který zjistí, jaké nastavení pro vás bude ideální.

Doporučené články