Při výběru dětského kočárku si dávejte pozor na řadu věcí – Co musíte bedlivě sledovat?

Jdete poprvé vybírat kočárek pro dítě? Určitě narazíte na neuvěřitelné množství nejrůznějších modelů kočárků, až se vám z toho hlava zamotá.

Při výběru dětského kočárku si dávejte pozor na řadu věcí – Co musíte bedlivě sledovat?

Jestliže člověk nemá s výběrem kočárku pro dítě žádné zkušenosti, může se často zmýlit a pořídit kočárek, který následně bude zcela nevhodný. Výběr je obrovský a je řada modelů kočárků na trhu, jenže jak vybrat ten skutečně správný? Každý může mít samozřejmě odlišné požadavky, kočárky se liší svou konstrukcí, váhou, kolečky, podvozkem, některé kočárky jsou vhodné do terénu nebo například i pro sportovní aktivity, s kočárkem můžete například jít běhat nebo bruslit, jiné jsou vhodné jen pro procházky po parku nebo po městě. Je toho ale samozřejmě ještě mnohem více, takže na co se je dobré zaměřit?

dětské kočárky

Jak se pozná kvalita?

Je těžké určit, jak moc je kočárek kvalitní, ani ty dražší modely nemusí vyhovovat vždy všem, kvalita ale spočívá hlavně v tom, z jakých materiálů je kočárek vyroben. Takže je vždy nejlepší vědět, co sami od kočárku budete vyžadovat. Pokud půjdete vybírat kočárek s konkrétními požadavky, bude výběr o dost jednodušší. Určitě není od věci vyhledávat kočárky známých výrobců, bezpečnost je na prvním místě, jde přece o naše nejmenší. Kočárek kunert romantic zelenazirafa může být například právě onou výbornou volbou. Značka Kunert má již dlouhodobě skvělé recenze. Určitě se ale kvalita nepozná vždy jen díky značce, pozor si dejte i na jiné věci, pak budete jistě spokojeni.

dítě v kočárku

Stabilní i lehký, ale jde to vůbec?

S těžkým kočárkem se příliš dobře nemanipuluje, špatně se skládá ale některé kočárky jsou těžké záměrně, protože mají zatížený podvozek, ale i tak nikdy nevybírejte příliš těžký kočárek, manipulace je pak v takovém případě neskutečně těžká. Určitě je zapotřebí, aby byla zajištěna stabilita, ale u těch nejlepších modelů opravdu můžete mít kočárek lehký a přitom dokonale stabilní. Sledujte také brzy, které musí perfektně fungovat, pokud potřebujete brzdy vyzkoušet, učiňte tak na povrchu, který není příliš rovný. Je to nejlepší test brzd.

Pak je dobré rozmyslet si, jaká chcete kolečka. Perfektní jsou taková, která lehce zatáčejí. To znamená, že se mohou otočit kolem dokola a v případě potřeby se dají i vyměnit.

Doporučené články